Nye bunader til lyse maidager

DSCN2345

Lørdag 7.mai tok disse stolte bunadgutta på seg finstasen for første gang. Larvik husflidslag markerte avslutning på to av sesongens herrebunadkurs med en gjennomgang trinn for trinn av hvordan stasplagget tas på så det sitter riktig.

Studieleder for bunadkursene, Frida Hybbestad, forteller at det er sydd i alt 34 herrebunader på sesongens kurs. Kurslærere har vært Grethe Wessel Nielsen med kurs på dagtid og Unni Løken Nordskog med kurs på kveldstid. Inger Bøhler har vært assistent på kveldskursene, med spesiell oppfølging av to menn, som uten forhåndskunnskaper i søm har sydd sin egen bunad fullt og helt.

Fra høsten 2017 regner vi med at Inger blir godkjent av bunadnemda i Vestfold husflidslag til å holde egne kurs. Nye kurs starter i august 2016 med avslutning i mai 2017. Kursene har en varighet på 72 undervisningstimer og med mye hjemmearbeid. Materialene til en herrebunad koster 9000 kr i tillegg kommer kursavgiften på 6000kr, samt sølv og annet tilbehør. Det er ledige plasser på formiddagskurset fra høsten av. Kveldskursene har venteliste.