Linda Marveng kommer på møte 2. oktober!!

Vi har vært fantastisk heldige og klart å skaffe Linda Marveng som foredragsholder på møtet vårt 2. oktober.

Vi minner om at møtene er åpne for alle, og ønsker alle velkommen til dette! Møtet begynner klokken 19.00 og varer til ca 21.00.

Linda Marveng presenterer sin bok “To rette en vrang. Designstrikk” og viser frem ett utvalg av strikkeplagg. Hun tar også med bøker som hun signerer. Disse er til salgs for 300 kroner.

 ” Hvorfor enda en strikkebok til? Det finnes allerede så mange tilgjengelige bøker på markedet. Men det var mangelen på raffinerte, flatterende og moteriktige plagg strikket i luksuriøse fibre, inspirert av de store designerne som Missoni, Alexander McQueen, Yohji Yamamoto, Donna Karan, Laura Biagiotti, Christopher Kane og Ivan Grundahl, som gjorde at hun ville designe en nyskapende strikkebok full av ettersittende jakker, oversized gensere og sjal som kan kneppes sammen.

 

Etter å ha fullført sin Mastergrad i arkitekturhistorie og mange år i arkitektbransjen i London, hvor hun jobbet med markedsføring og PR valgte Linda Marveng å gå tilbake til sin gamle designer drøm og søkte jobb hos den engelske garnprodusenten Rowan som Design Consultant.

 

Det var under hennes tid som Design Consultant, hos både Peter Jones og John Lewis varemagasin i London, hvor jeg bisto med assistanse til både valg av garn og mønster samt til profesjonelle designere’s workshops, at hun utviklet sin strikketekniske ekspertise. Med tilgang til fargekart, gratis Rowan magasiner samt direkte linje til designavdelingen, var hun nærmest i ekstase. Elsken hun la på fargekart har bare økt med tiden. 

 

Linda Marvengs ferdighet til å skrive mønstre lærte hun ved å oversette mønstre fra norsk til engelsk for Du Store Alpakka. Hennes nettverk vokste raskt med flere kollegaer og kontakter, da hun begynte å jobbe i garnforretningen Loop i London. Det var der hun holdt sin første workshop i fargestrikk ‘Fairisle’ og utviklet ytterligere workshops i hullstrikk og montering. Undervisningen gav henne ett godt innblikk i etterspurte design og innovasjonen som finnes blant strikkere.

 

Eksperimentasjon med egne mønstre begynte hun med under tiden hos Loop, etter å ha endret andres mønstre til egne spesifikasjoner. Da redaktør Inger-Margrethe Karlsen fra Cappelen Damm spurte om hun ville designe en strikkebok for dem, var hun klar.

 

Linda Marveng sier selv:

Naturlige luksuriøse garn fibre til prosjektene var essensielt for boken min, det gav føde til min kreativitet. Jeg søkte hos Loop, Handweavers Studio, i garnforretninger i Oslo og på nettet. Garnet jeg har valgt er fra ett stort utvalg av både fibre og land: fra klassisk norskspunnet ull via italiensk silke til egyptisk bomull. Jeg fant mitt ‘Missoni look’ garn i tencel, ett fiber laget av cellulose, med en glans og fargeutvalg som gjør en målløs. Selvfølgelig gikk jeg til anskaffelse av utallige fargekart fra garn produsenter over hele verden til mitt ny etablerte bibliotek. Først blir jeg tiltrokket av en farge, dernest fiberstrukturen som avgjør hvor tydelig mønster definisjonen blir.

 

Jeg ville fra begynnelsen av ha profesjonelle dansere med deres totale kroppsbevissthet som fotomodeller. Deres eleganse, posering og superb kroppsholdning har tiltrukket meg helt fra mine barndomsdager. I de siste årene har vi sett inspirasjonen og atletismen de bringer til motebildet. Etter søking i både London og Oslo mottok jeg positiv respons fra Francesca Golfetto og Cristiane Sá fra Nasjonalballetten, de gav boken en ekstra dimensjon. Mine andre to fotomodeller Anna Pfeifer og Kari-Anne Næssø har også dansebakgrunn og gav boken en større aldersmessig bredde og et norskt preg.

 

Jeg håper boken vil inspirere deg til å strikke ett, gjerne flere, plagg og at du vil nyte bildene.”

For mer informasjon se hennes blogg på http://www.marveng-puckett.com/wordpress/