Nettverk Vev – Vestfold

 

Flere av Larvik Husflidslags medlemmer er også med i Nettverk Vev Vestfold. Nettverk Vev møtes circa 2 ganger i året til foredrag, utstilling og faglig påfyll, både for vevere og andre interesserte. Denne gangen var det den danske veverske og kunstner Lotte Dalgaard som holdt foredrag og demonstrasjon over hvordan hun benytter seg av overtrunnet garn i sine vever.

Den flotte, draperte kjolen er laget av Lotte Dalgaard med plisseringer.

Lotte trollbandt oss med hennes kunnskaper om garn og vev.

Flere medlemmer fra Larvik Husflidslag var med. Her er Inger Martinsen, som holder frem noen av Lotte Dalgaards bluser i plissert vev.

Lotte Dalgaard demonstrere teknikken med å få frem effektene i et vevet sjal som var vevet med overspunnet garn. En god behandling i veldig varmt vann ga garnet tilbake sin spenst, og skjerfet krøllet seg slik som til venstre.

 

Post navigation